Gyakori kérdések

Hőmennyiségmérő vagy fűtési költségelosztó?
A hőmennyiségmérő valós fogyasztást (GJ vagy KW) mér, míg a költségosztó egy fogyasztási arányt, amit a ház össz fogyasztásából számolunk ki a lakásokra bontva.

Miért kell a strangszabályozás?
​ Az egy strangra kötött radiátorok szelepeinek használatával a strangban keletkező tömegáramlást ezzel lehet szabályozni. Ha a stangszabályzó nem jól működik, úgy gyakran sípol vagy búg a rendszer, vagy fűtéskimaradás lehetséges.

Miből keletkezik a megtakarítás?
​Csak a  költségosztó felszerelése magában nem befolyásolja a megtakarítást, viszont a jól beállított szabályzószelepek, az ésszerű szellőztetés, a hosszabb távollét esetén a  fűtés csökkentése, együttesen jelentős megtakarítást eredményez és azt a költségosztókkal lehet mérni.

Mi a teendő fogyasztóváltás esetén?
Minden esetben jegyzőkönyvet kell készíteni, a költségosztó számát és arról minden adatot rögzíteni kell és azt eljuttatni hozzánk.

Mi a teendő radiátorcsere esetén?
​Minden esetben jelentsék be a +36 (70) 320-9380-as  telefonszámon vagy az iroda@calorsys.hu e-mail címen. Időpontegyeztetés után munkatársunk felkeresi Önöket, aki szakszerűen, térítés ellenében átszereli a költségosztókat.

Mikor kerül sor a leolvasásra, elszámolásra?
A házzal kötött szerződés alapján.(havi, 2 havi, évente egyszer vagy kétszer​ - ​ ahogy a ház kéri.)

Hogyan készül az elszámolás, ha a lakásban nem került sor a leolvasásra?

​A szerződés és az erre vonatkozó törvények alapján.

Milyen gyakran kell cserélni a költségmegosztókat? Karbantartást igényelnek-e?
Karbantartást  nem igényel​, tisztítani csak száraz törlőruhával lehet, élettartalmuk 10 év.